محمد مهدي بحرالعلوم كارشناس مسئول دبيرخانه نهضت قرآن آموزي در گفتگو با خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" گفت: بطور تقريبي در سالهاي اخير ايرانيان در مسابقات بين المللي قرآن هميشه رتبه كسب كرده اند، همچنين ايرانيان در زمينه حفظ قرآن پيشرفتهاي قابل توجهي داشته اند .
وي درادامه افزود: نفر اول تا چهارم مسابقات بين المللي قرآن كريم در زمينه حفظ قرآن رقابت زيادي دارند و از حافظان برجسته مسابقات هستند .
بحرالعلوم در ادامه اظهار داشت: ما در مسئله آموزش قرآن كريم دو جنبه عمومي و تخصصي داريم كه اين دو بر هم تأثير خواهند گذاشت، وقتي كه مردم شاهد سطوح بالاتر عرصه آموزش قرآن و مسابقات بين المللي باشند، بتدريج به آموزش و فراگيري قرآن علاقمند مي شوند .
وي در ادامه مباحث فوق افزود: ايجاد علاقه به فراگيري قرآن به برنامه ريزان و سياست گذاران جامعه نيز بستگي دارد، انجام مسابقات قرآن ممكن است به تنهايي بر مردم مؤثر نباشد، اما برنامه هاي جانبي و بازتاب خبري اين مسابقات تأثير بسزايي خواهد داشت .
كارشناس مسئول دبيرخانه نهضت قرآن آموزي سازمان تبليغات اسلامي با اشاره به بحث معنا و تفسير گفت: مدتي است كه بحث معنا و تفسير هم به مسابقات اضافه شده است، اما در مسئله آموزش قرآن مسئله الفاظ و معاني مثل بحث دامنه و قله در كوهنوردي است .
وي در ادامه گفت: نمي توانيم بگوييم، چون قله هدف است مي توان بدون طي كردن دامنه به آن رسيد، الفاظ قرآني مثل همان دامنه هستند، نمي توان بدون خواندن قرآن به قله معرفت قرآني دست يافت .
بحرالعلوم در رابطه با اهميت درك معاني در مقابل حفظ و قرائت تصريح كرد: اگر كسي به قرآن علاقه داشته باشد، بعيد است كه از قرائت آن صرف نظر كند، چنانكه در روايات بر خواندن و نگاه كردن به قرآن بسيار توصيه شده است .
بحرالعلوم گفت: اگركسي خواندن قرآن را به جهت درك معاني و تفسير قرآن ترك كند چه بسا كه از هر دو زمينه بازبماند، شيوه مطلوب آن است كه هركس ابتدا به خواندن قرآن بپردازد و سپس، بعد معنا و تفسير را در نظر گيرد .
نظر شما